Hele byens staudehave bag kirkegården i Brylle
Graveren i Brylle har fået en ide, som bakkes op af frivillige borgere, kommune, lokalråd og Folkekirkens Udviklingsfond.

Indviet d. 31.05.2016

I løbet af foråret vil et stykke uudnyttet jord bag kirken Brylle forvandle sig til en staudehave med mere en 600 stauder, der blomstrer fra tidligt forår til sent efterår.

Alle stauder bliver udvalgt, så de egner til buketter, som byens borgere kan plukke til kirkegården eller til at tage med hjem.

"En sidegevinst er, at disse hjemmelavede buketter måske kan erstatte nogle af de mange afskårne blomster, der hvert år kan flyves ind i Danmark. Alt sammen til gavn for miljøet," siger kirkens graver, Kristian Skytte.

Han fortæller, at der også skal stilles borde og bænke og lidt legeredskaber op i haven, så byens dagplejemødre kan mødes og eventuelt hænge en sut på det "suttetræ", som der også er planlagt med. 

Frivillige passer haven

Ikke mindre en 10 borgere i Brylle har meldt sig til at passe bedene i haven,
Brylle Menighedsråd har lovet at de frivillige gerne må bruge sognehuset som kaffestue.

"Men selvom det er menighedsrådet, der stiller lokaler og jord til rådighed, så er det ikke kun et kirkeligt projekt. Det skulle gerne ende med at være hele byens have,"
Kunster Ester Marie Larsen Brylle skænkede en del sten figure til byens Staudehaven som vist ovenfor
Klik på billedet for at ser flere billeder.
Opgaven er kreerede af  Kunster Bente Ekander Brylle
Bronzekuglen er støbt ved Kulturstøberiet Svendborg
"Lyset dog sejrer"